Како да станете член на Мрежата за поддршка на млади претприемачи

Пополнете го Меморандумот со податоците за Вашата организација и испратете го на info@yes.org.mk За да се регистрирате во електронската датабаза на членови, ве молиме одете подолу.
Меморандум за членство  

Датабаза на граѓански организации

Датабазата на „Мрежа за поддршка на млади претприемачи“ претставува он-лајн регистар на граѓански организации кои работат во областа на младинското претприемништво. Во неа може да се пронајдат информации за мисијата на секоја организација, полето на интерес, како и информации за контакт.

Место за членовите

Регистрираните членови во „Мрежата за поддршка на млади претприемачи“ ќе можат да:
 
  • Комуницираат со други граѓански организации – членки на мрежата
  • Аплицираат за сервисите на мрежата
  • Ги промовираат нивните активности и проекти кон пошироката публика
  • Пристапуваат кон документи и прирачници објавени преку мрежата
  • Испраќаат информации во врска со тековни и идни проекти
  • Најдат потенцијални партнери и да оформуваат конзорциуми
  • Се регистрираат за обуки и настани организирани од страна на мрежата

Станете член и Вие!


Листа на граѓански организации

OрганизацијаГрадВебТелефонЕлектронска поштаПрофил на социјалните мрежиАдреса
Здружение на граѓани „Еко Вита“Неготино     
Фондација „ЦЕНЕТ“ - Центар за Едукација и Вмрежување во ТуризмотДемир Капијаwww.ceneteu.com043 366 880cenetdk@gmail.comfacebook.com/cenetdkул. „Маршал Тито“ 11, Демир Капија
Фондација Евро ЦентарСтаро Нагоричанеwww.evrocentar.mk071 250 644fondacija@evrocentar.mkfacebook.com/EvroCentarFondacija1130 Старо Нагоричане (главно седиште)
Национална асоцијација на престижни академски граѓани (НАПАГ)Скопјеwww.napag.mk071 259 345; 078 739 500napag@napag.mkgoo.gl/WD13Nxул. „Никола Тесла“ 18/1-48, Скопје
Младински Совет ОхридОхридwww.mso.org.mk  facebook.com/mladinskisovet.ohridбул. „Туристичка“ бб, во ЈП Комуналец - Градски пазар
Волонтерски Центар СкопјеСкопјеwww.vcs.org.mk02 2772 095vcs_contact@yahoo.comfacebook: Волонтерски Центар Скопје; twitter.com/contact_vcs; youtube.com/VolunteersCentreSkул. „Емил Зола“ 3/2-3, Скопје
Здружение за развој, претприемништво и претприемачко учење „Марвел-АДЕЕЛ“Штип 075 392 252; 070 782 186marvel_adeel@yahoo.comfacebook.com/marvel.adeelул. „Христијан Карпош“ бр. 57, Штип
Студентски Парламент при Универзитет „Св. Климент Охридски - Битола“Битола    ул. „Генерал Васко Каранѓелевски“ бб, Битола
Здружение за македонско-американско пријателство и соработка „4-ти Јули“Битола    ул. „Борка Левата“ бб, Битола
Младински културен центар - БитолаБитолаwww.mkcbt.org.mk047 233 020mkcbt@t-home.mkfacebook.com/mkcbt; twitter.com/@mkcbitolaул. „Цар Самуил“ 29, Битола
Здружение за истражувања на однесувањето на потрошувачите „Институт за маркетинг истражувања“ (ИМИ)Скопје    бул. „Партизански одреди“ 19/2-005, Скопје
Асоцијација „Макам-транс“Скопјеwww.makamtrans.org.mk02 2551 057; 047 252 807: 078 399 019info@makamtrans.org.mkfacebook.com/Makam-Trans-612204902130528ул. „Перо Наков“ 1, Скопје
СВТ Алумни СкопјеСкопјеwww.swtalumnimk.com02 2734 715contact@swtalumnimk.comfacebook.com/SWTAlumniMacedoniaул. „Дебарца“ 57, Скопје
Бизнис Конфедерација на МакедонијаСкопјеwww.bcm.mk02 3224 762contact@bcm.mkfacebook.com/www.bcm.mkул. „Васил Ѓоргов“ 11, Скопје
Коалиција на младински организации „СЕГА“Прилепwww.sega.org.mk048 429 390sega@sega.org.mkfacebook.com/pages/Coalition-of-youth-organizations-SEGA/116257799924; youtube.com/user/coalitionsegaул. „Иво Лола Рибар“ 5, Прилеп
ЗИП ИнститутСкопјеwww.zipinstitute.mk070 222 811info@zipinstitute.mkfacebook.com/zipinstituteбул. „Партизански одреди“ 106/1-3, Скопје
Здружение на граѓани „ЦЕФЕ“ МакедонијаСкопјеwww.cefe.mk/078 201 854info@cefe.mkfacebook.com/CEFEMacedoniaул. „Никола Парапунов“ 33/57, Скопје
МултикултураТетовоwww.multikultura.org.mk044 522 355info@multikultura.org.mkfacebook.com/www.multikultura.org.mkул. „Дервиш Цара“ 5/2-2, Тетово
Асоцијација за едукација „Младиинфо Интернационал“Скопјеwww.mladiinfo.eu02 5209 890info@mladiinfo.comfacebook.com/mladiinfo.eu; twitter.com/mladiinfoул. „Трифун Хаџијанев“ 7/5-1, Скопје
Здружение Студентски Парламент при Технолошко-технички факултет - ВелесВелесwww.ttfv.uklo.edu.mk  facebook.com/spttfvул. „Димитар Влахов“ бб, Велес
Фондација за Менаџмент и индустриско истражувањеСкопјеwww.mir.org.mk02 3108 891mir@mir.org.mk Поштенски фах 776, Скопје
Граѓанска Асоцијација БитолаБитола   facebook.com/graganska.aул. „Брегалница“ 41 и „Добривоје Радосавлевиќ“ бб, Битола
Женска граѓанска иницијатива „АНТИКО“Скопјеwww.antiko.org.mk02 2614 641; 02 2611 130antico@t-home.mk; contact@antiko.org.mkfacebook.com/WCI.ANTIKOул. „Вуковарска“ 23/1/2, Општина Чаир, Поштенски фах 1009/1010, Скопје
Здружение за граѓански активизам „ФОРУМ 16“ - БитолаБитолаwww.forum16-bitola.blogspot.mk076 640 471forum16.bitola@gmail.comfacebook.com/FORUM16ул. „Новачки пат“ 16, Битола
Здружение „Младинска организација Добрушево“с. Добрушево, Општина Могила    ул. „Александар Турунџиев“ 5, с. Добрушево, Општина Могила
Центар за европски развој и интеграцијаБитола    Битола
Здружение Младинска Мултикултурна ЗаедницаПрилеп 071 824 287  ул. „Иво Лола Рибар“ 5, Прилеп
Здружение на граѓани Центар за локални иницијативи БитолаБитолаwww.clibt.blogspot.mk clibitola@gmail.comfacebook.com/clibitolaул. „Прилепска“ 21/57, Битола
Здружение за поддршка на семејства, поединци и групи „Среќен живот“Тетово    ул. „Маршал Тито“ 168/14, Тетово
Здружение на граѓани „СМАРТ АП - Платформа за поддршка и развој на ИКТ културата и афирмација на претприемништвото“Скопје 078 639 006ngosmartup@gmail.comfacebook.com/ngosmartupул. „Благој Даков“ 22-2, Скопје
Фондација за развој на претприемништвото, регионална и прекугранична соработка БитолаБитола    бул. „1-ви Мај“ бб, Битола
Здружение на граѓани „Фрст Фајв - Центар за рана детска едукација“Скопје    ул. „Аминта Трети“ 58/1-15, Скопје
НВО МилениумТетовоwww.ngo-milenium.org078 322 444info@ngo-milenium.org; taxhedin@gmail.com ул. „Илинденска“ 18/а, Тетово
Стопанска Комора на Северо-западна МакедонијаСкопјеwww.oemvp.org02 3239 252info@oemvp.orggoo.gl/DSqUgFул. „Димитрије Чуповски“ 13, Скопје
Занаетчиска комора на Република МакедонијаСкопјеwww.zkomora.mk02 3213 308info@zkomora.mkfacebook.com/zkomora.mkул. „Васил Ѓоргов“ 11, Скопје
Фондација за едукација и развој „Хуманополис“Скопјеwww.humanopolis.mk02 3218 474; 02 3218 464info@humanopolis.mkfacebook.com/Humanopolis-Foundation-458598267563347ул. „Беласица“ 2, Скопје
Асоцијација на советници за развој на кариера АСКСкопјеwww.askariera.webs.com  goo.gl/dPjA6Iул. „Владимир Комаров“ 29/3/12, Скопје
Економско образование на млади менаџериСкопје 02 3232 653  ул. „Орце Николов“ 113, Скопје
Здружение на бизнис жениСкопјеwww.abwmacedonia.weebly.com070 353 835abwmacedonia@gmail.comfacebook.com/AssociationofBusinessWomenMacedoniaул. „Васил Ѓоргов“ 11, Скопје
Здружение на граѓани „ДОБЛЕСТ“Скопјеwww.doblest.mk076 339 481info@doblest.mkfacebook.com/pages/Zdruzenie-Doblest/1510699252535574; twitter.com/DOBLESTMKул. „Јане Сандаски“ 3-а, Скопје
„Глобал Досер“ Движење за Одржлив Социоекономски РазвојБитолаwww.globaldoser.blogspot.mk global_bt@yahoo.com  
Три Води НатуралСтрумица     
Здружение за заштита и унапредување на животната средина „Еко-Живот”Кавадарциwww.eko-zivot.org.mk071 471 125parizovr@yahoo.com бул. „Makedonija“ 7-1/8, Кавадарци