Конкурс за наградата Филантропија преку зелени идеи 2017

Пријавата за учество и сите неопходни детали се достапни на www.arno.org.mk, а рокот за аплицирање е до 15-ти јуни, 2017 година.

Прочитај повеќе

Завршна конференција „Мерки за поддршка на млади на локално ниво – успешни локални приказни“

На 10-ти мај, со почеток од 11.30ч, во Дом на културата во Пробиштип, ќе се одржи завршната конференција на тема „Мерки за поддршка на млади на локално ниво – успешни локални приказни“.

Прочитај повеќе

Обука за претприемништво и самовработување, чекор во процесот на креирање општинска стратегија за млади претприемачи од немнозински етнички заедници во Пелагонискиот регион

На 28-ми и 29-ти април 2017, во хотелот Тино – Св. Стефан Охрид, се одржа работилницата „Претприемништво – како до успешен бизнис“, како дел од проектот „Општинска стратегија за млади претприемачи од немнозински етнички заедници“.

Прочитај повеќе

ПСМ Фондација – Регионален центар со отворен инфо пулт за деловна поддршка на претприемништвото

Започнувајќи од март годинава ПСМ Фондација стана Регионален центар во Републиката за реализација на програмската активност „Инфо пулт”. Заинтересираните, за сите потребни информации може да се обратат на 02 3 103 660 на e-mail contact@yes.org.mk, или да повелат директно во просториите на Фондацијата, секој работен ден од 10.00-11.00ч.

Прочитај повеќе

Со успешни мултиетнички социјални бизниси до нови решенија за локалните предизвици

На 25.04.2017 (вторник), во просториите на универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, се одржа претпоследната од серијата работилници - „Нацртај ја идејата и бизнисот“, како дел од програмата Solve it! - Школа за социјално претприемништво во организација на Младиинфо Интернационал.

Прочитај повеќе

Промоција на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“

Годинава ПСМ Фондација беше дел од третиот Саем за вработување и пракса „Контакт“ кој се одржа од 19 - 21 април во просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во Скопје, во организација на студентските парламенти на ФЕИТ и Факултетот за информатички науки и комуникацики технологии (ФИНКИ).

Прочитај повеќе