Промотивна конференција: „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика“

На ден 06-ти февруари (вторник) во Хотел Порта со почеток во 13 часот, ќе биде одржана промотивна конференција на проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика (We-Contribute) финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Одржан првиот партнерски состанок во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите на граѓанските организации со цел унапредување на креирањето на младински политики“

На 23.01.2018 (петок), во Скопје, во просториите на ПСМ Фондација, проектниот тим разговараше за следните чекори кон реализација на претстојните активности и проектните цели. Во следниот период во фокус ќе биде подготовката на тренинг програма за градење на капацитети и вештини за креирање младински политики, како и нивно застапување и лобирање.

Прочитај повеќе

Инфо ден на проектот „Подобрување на конкурентноста на МСП преку развој на капацитети за иновации“

Сите заинтересирани за учество потребно е да пополнат регистрација најдоцна до 2-ри февруари 2018 година.

Прочитај повеќе

​Отворени можности за јакнење на капацитетите на граѓанските организации за унапредување на креирањето на младински политики

Главната цел на проектот „Јакнење на капацитетите на граѓанските организации со цел унапредување на креирањето на младински политики“ е да придонесе во подобрувањето на огранизациските капацитети на граѓанскиот сектор и да ги зајакне активното граѓанство во процесот на креирање на младински политики. Проектот трае од 19.12.2017 до 19.02.2019.

Прочитај повеќе

​Информативна трибина за млади и младинско учество во ЕУ Инфо центар

Во текот на настанот ќе имате можност да слушнете детална презентација за повик за проектни апликации со кој се нуди финансиска поддршка и обуки за граѓански организации кои работат во полето на застапување за младинска инклузија.

Прочитај повеќе

Повик за учесници: Младински лидерски иницијативи

Повикот е отворен за сите млади од 17 до 22 години. Заинтересираните може да аплицираат со пополнување на апликациски формулар. Рокот за пријавување истекува на 5-ти јануари 2018.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива