Фондот за Западен Балкан (WBF) го објави првиот повик за регионални проекти

Вкупниот фонд за проекти е во износ од 230000 евра, а крајниот рок за пријавување е 22-ри декември 2017 година. Воедно, граѓанското општество и другите непрофитни организации се подобни и се охрабруваат да аплицираат.

Прочитај повеќе

Често поставувани прашања за Повик за доделување на грантови на граѓански организации

Често поставувани прашања за Повик за доделување на грантови на граѓански организации објавен во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20 (YESNetwork+)“ финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Мотивациски настан за претприемачи и премиера на документарниот филм „И јас сум претприемач“

На 13-ти ноември 2017, во Кинотеката на Македонија, во Скопје, се одржа мотивациски настан посветен на претприемачите, за време на кој премиерно беше прикажан документарниот филм „И јас сум претприемач“.

Прочитај повеќе

​Покана за учество на НВО саем на Град Скопје 2017

Волонтерски центар Скопје, во соработка и со поддршка на Град Скопје, на 6-ти декември 2017, во просториите на Младинскиот културен центар во Скопје го организира третиот НВО саем со наслов „Активно граѓанство = Подобро Општество”.

Прочитај повеќе

Повик за доделување на грантови на граѓански организации

Грантовата шема има за цел да обезбеди поддршка на активностите на граѓанските организации вклучени во различни аспекти од Поглавје 20. Грантовата шема има вкупен фонд од 3.688.866 денари (60.000 евра). Најмалку 8 проекти ќе бидат поддржани преку грантовата шема (4 на локално ниво и 4 на национално ниво).

Прочитај повеќе

Enterprise Europe Network - Започна со работа платформата за градење на национален екосистем за развој на стартап компании

Платформата има за цел да го олесни пристапот на македонските компании до програмата EEN-ScaleUP преку соработка, заеднички иницијативи и размена на информации меѓу клучните чинители на полето на поддршка на иновативни, технолошки старт-ап компании во Македонија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива