Повик за учество на натпревар за социјално претприемништво за млади Роми

Тимовите од максимум 5 члена од ромска етничка заедница кои се заинтересирани да учествуваат, потребно е да аплицираат онлајн, со пополнување на кратка апликација за нивната бизнис идеја за социјално претпријатие, најдоцна до 20.10.2017.

Прочитај повеќе

Отворена регистрација за учество на наставници на финалниот tMAIL семинар во Атина

На 20-ти октомври 2017 година (петок) во Атина, Грција, ќе се одржи финалниот настан во рамките на проектот tMAIL со наслов “Kaко да го промовирате развојот на само-регулираното учење за учениците во основните училишта?”.

Прочитај повеќе

​Промоција на tMAIL мобилната апликација за само-регулирано учење

ПСМ Фондација во соработка со асоцијацијата “Пријатели на образованието” на 20ти септември организираше промотивен и нетворкинг настан во Скопје на кој учествуваа наставници од различни основни училишта од Македонија како и претставници од Министерството за образование и наука и Бирото за развој на образованието на Република Македонија.

Прочитај повеќе

Мотивациски викенд, настан за мотивација, инспирација, вмрежување и успех

На 30 септември и 01 октомври епицентарот на огромен број млади кои се на прагот на остварување на своите соништа ќе биде салата Империјал во Македонска опера и балет, со почеток во 16:00 часот.

Прочитај повеќе

Јавен повик: Мрежа за финансиска одржливост на граѓанските организации

Мрежата за финансиска одржливост на граѓанските организации е неформална коалиција за застапување за промени во регулативата што се однесува на даночниот третман и финансиското работење на овие организации.

Прочитај повеќе

Поддршка и обуки за вработување на млади лица до 29 години

Ве информираме дека имате можност да се вклучите во бесплатните обуки наменети за млади, невработени лица до 29 години, кои се спроведуваат преку Агенцијата за вработување на Република Македонија, а во рамки на проектот „Поддршка за вработување на млади“ финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива