Вебинар: Дизајн на стратегија за паметна специјализација

Фондација за Претприемачки сервис за млади ги поканува сите заинтересираните претставници на граѓански организации кои дејствуваат во полето на Поглавје 20 да ја следат обуката на тема „Дизајн на стратегија за паметна специјализација“.

Прочитај повеќе

Обука: Дизајн на стратегија за паметна специјализација

Фондација за Претприемачки сервис за млади ги поканува заинтересираните претставници на граѓански организации кои дејствуваат во полето на Поглавје 20 да учествуваат на обука на тема „Дизајн на стратегија за паметна специјализација“.

Прочитај повеќе

Обука: Методологија за истражување на политики и креирање на документи за јавни политики

Фондација за Претприемачки сервис за млади ги поканува заинтересираните претставници на граѓански организации кои дејствуваат во полето на Поглавје 20 да учествуваат на обука на тема „Методологија за истражување на политики и креирање на документи за јавни политики“, која ќе се одржи на 04-ти мај во просториите на Стопанска Комора на Македонија.

Прочитај повеќе

Вебинар: Методологија за истражување на политики и креирање на документи за јавни политики

Фондација за Претприемачки сервис за млади ги поканува заинтересираните претставници на граѓанските организации кои дејствуваат во полето на Поглавје 20 да ја следат обуката на тема „Методологија за истражување на политики и креирање на документи за јавни политики“, која ќе се одржи на 04-ти мај 2018 година (петок), со пренос во живо.

Прочитај повеќе

Се одржа „Работилница за можностите за кредитирање на мали и средни претпријатија и граѓански организации при користење на средства од ЕУ“

Работилницата е дел од проектните активности на Проектот „ЕУ Деск за иновативни финансиски пакети за подобра искористеност на европските фондови“(EU Desk – FINA4MA) кој го реализира Фондација за развој на мали и средни претприемништва Скопје. На настанот земаа присуство претставници од банки, мали и средни претпријатија и граѓанскиот сектор.

Прочитај повеќе

Вебинар: Иновациска политика и евалуација

Фондација за Претприемачки сервис за млади ги поканува сите заинтересираните претставници на граѓански организации кои дејствуваат во полето на Поглавје 20 да ја следат обуката на тема „ Иновациска политика и евалуација “, која ќе се одржи на 27-ми април 2018 година (петок), од 09.00 – 17.00ч, со пренос во живо.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива