​Покана за настан: Прогласување на победници од конкурсот „Филантропија преку зелени идеи“

Зaвршниот настан од конкурсот „Филантропија преку зелени идеи“ ќе се одржи во петок (3-ти јули 2015), во хотел Queen's (ТЦ Зебра), со почеток од 14:00 часот.

Прочитај повеќе

Средношколци од неколку македонски градови учea претприемнички вештини во Охрид

Средношколци од Охрид, Струга, Велес, Битола, Ресен и Неготино беа дел од Летниот камп за млади претприемачи, што се одржа во Охрид во текот на изминатата недела, од 22-ри до 24-ти јуни.

Прочитај повеќе

​Покана за учество на Интернационалната младинска конференција 2015, во Крушево

13-та Интернационална младинска конференција „Европски вредности за иднината на југоисточните европски земји“ ќе се одржи од 11-ти до 15-ти септември во Крушево.

Прочитај повеќе

​Учествувајте на конференцијата: „Јакнење на претприемачкиот екосистем во Македонија“

Kонференцијата има цел да придонесе кон вмрежување и промоција на постоечките начини за поддршка и развој на претприемништвото во државата, како и креирање на нови идеи и политики за функционирање во иднина.

Прочитај повеќе

Аплицирајте до 24-ти јуни и освојте 10.000 долари на конкурсот „Филантропија за зелени идеи“

Повикот за доставување на зелени идеи е отворен до 24-ти јуни! Трите најдобри проекти од регионот на Западен Балкан ќе добијат по 10.000 американски долари за поддршка на имплементацијата.

Прочитај повеќе

​РРОМА активно го реализира проектот за поддршка на локалното претприемништво

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација (РРОМА) ги спроведува активностите во рамки на проектот „Меѓусебниот однос помеѓу правата на малцинствата и претприемништвото кај младата Ромска популација и неговото влијание врз активното граѓанство“.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива