Покана за работните средби за финализирање на нацрт-текстот на Националната стратегија за млади (2016-2025)

Како што беше презентирано и на завршната конференција на проектот Мрежа за поддршка на млади претприемачи, Ви ја пренесуваме поканата од Агенцијата за млади и спорт за работните средби за финализирање на нацрт-текстот на Националната стратегија за млади (2016-2025), пред истиот да се претстави на јавните дебати во градовите во нашата држава.

Прочитај повеќе

Преку активна граѓанска сцена до поддршка и развој на младинското претприемништво

Со завршната конференција со наслов „Најдобри пракси и вмрежување“, минатата недела, на 2-ри и 3-ти септември 2015-та година, во Скопје, беше обележан крајот на 18-месечниот проект Мрежа за поддршка на млади претприемачи (YES Network), финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

УНДП објавува оглас за грантови за младински клубови

Секој од селектираните проекти може да добие максимум 9.000 долари. Активностите треба да траат најмногу девет месеци, почнувајќи од 1-ви октомври 2015, а да завршат најдоцна до 30-ти јуни 2016.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива