Истражување за користење на мобилна апликација за професионален развој на наставници

Проектот t-MAIL project [Teacher Mobile Application for Innovative Learning] има за цел развој на мобилна апликација за поддршка на наставниците во основното образование при примена на практики за самостојно учење.

Прочитај повеќе

Секторски консултативни средби на ИПА 2 механизмот за граѓанските организации

Секторски консултативни средби на ИПА 2.

Прочитај повеќе

Поддршка за организациите од граѓанското општество во рамки на инструментот за граѓанско општество 2015

Делегацијата на Европската Унија во Република Македонија го објави новиот повик за предлог-проекти во рамки на ИПА програмата за граѓанско општество и медиуми, мултинационална програма 2015 година, со вкупни средства 5 милиони евра.

Прочитај повеќе

Се одржа инфо денот на проектот „Заедно за успех“

Со инфо денот организиран на 29.02.2016 година на Скопски Саем се означи почетокот на две-годишниот проект „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Повик за прибирање на понуди за истражувачка студија

Заинтересираните понудувачи потребно е да достават понуда во согласност со барањата наведните во повикот даден во прилог.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива