Конкурс за доделување на грантови во областа на креирање на младински политики

Конкурс за доделување на грантови за финансирање на проекти на граѓански организации во областа на креирање на младински политики за 2016 година Краен рок за поднесување на пријави:12-ти октомври 2016 година, 12.00ч

Прочитај повеќе

Повик за под-грантови - Мрежа на Ромски граѓански организации

Здружението за правата на Ромите – Штип во партнерство со Aсоцијацијата Иницијатива за социјална промена - ИНСОК – Скопје и Хуманитарното добротворно здружение на Ромите - МЕСЕЧИНА – Гостивар, во рамките на проектот „Мрежа на Ромски граѓански организации - одговор на Ромската заедница“, финансиран од Европсkата Унија во рамките нa ИПА/2015/37147

Прочитај повеќе

Отворен повик во рамки на програмата за прекуграничка соработка меѓу Македонија и Албанија

Отворен е повик во рамките на Програмата за прекуграничка соработка меѓу Македонија и Албанија (Cross-border Programme the former Yugoslav Republic of Macedonia - Republic of Albania under the Instrument of Pre-accession Assistance (IPA II) allocations for 2014 & 2015).

Прочитај повеќе

Повик за доделување грантови во рамки на проектот „Развој на еколошко истражувачко новинарство“

Повик за доделување грантови на граѓански организации во рамки на проектот „Развој на еколошко истражувачко новинарство“

Прочитај повеќе

Јавни дебати на тема „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики”

Како дел од активностите на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ имплементиран од Фондација Преттприемачки сервис за млади и Фондација Евро Центар во соработка со општините Чашка, Пробиштип и Старо Нагоричане ќе се оддржат три јавни дебати во наведените општини.

Прочитај повеќе

Истражување за состојбата на младите на локално ниво и ефективноста на дијалогот помеѓу општините и граѓанските организации

Во рамките на проектот „Градење на локални капацитети за развој на младински политики“ имплементиран од Фондација за Претприемачки сервис за млади како и Фондација Евро Центар во соработка со општините : Пробиштип, Чашка и Старо Нагоричане, беше спроведенo истражување во наведените три општини...

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива