Повик за учество на обуки за дигитални комуникации

Краен рок за доставување на апликациите е 4-ти декември (понеделник) 2017 година до 16:00 часот.

Прочитај повеќе

Хакатон за зголемување на креативноста во образованието

Лабораторијата за социјални иновации - СмартАп во периодот од 4-ти до 6-ти декември организира тридневен образовен хакатон за поттикнување на креативност во образованието.

Прочитај повеќе

Завршна конференција на проектот „Заедно за успех“

На 19-ти декември со почеток во 11:00 часот во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје (сала Милениум 2) ќе се одржи завршната конференција на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Нови можности за вклучување на млади луѓе и ментори во проектите на „Младите можат“

Повик за ментори и учесници на возраст од 17 до 22 години, за учество во „Академија за младински активизам“, дел од проектните програми во организација на „Младите можат“.

Прочитај повеќе

Покана за учество на трибина за План 3-6-9 во Секретаријатот за европски прашања

Трибината ќе се одржи на 27.11.2017 (понеделник) со почеток во 10:00 часот, а пријавувањето трае до 24.11.2017 (петок), до 12:00 часот.

Прочитај повеќе

Информативна сесија за повик за доделување на грантови на граѓански организации

На ден 15 ноември 2017г, во просториите на хотел Бест Вестерн во Скопје, се одржа информативна сесија за повикот за доделување на грантови за граѓански организации, објавен во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20 (YESNetwork+)“ финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива