Повик за доделување мали грантови на граѓански организации

Предвидено е да се доделат осум мали грантови, по еден во секој од планските региони во државата во износ до 3.000 евра по грант.

Прочитај повеќе

Формирање на локални младински форуми како механизам за активно младинско учество

Во текот на месец февруари во општините Пробиштип, Чашка и Старо Нагоричане, ќе се формираат вкупно три заеднички младински форуми составени од претставници на локалните граѓански организации и претставници на општините кои работат на полето на креирање младински политики, но исто така млади лидери и претставници од бизнис заедницата.

Прочитај повеќе

Објавен повик за учество на Фестивалот Скопје креатива 2017

„Скопје креатива“ е фестивал за развој на креативните индустрии во Македонија. Целта на фестивалот е да настојува континуирано да ги мотивира, запознава, инспирира, зближува, промовира и поврзува меѓу себе, дизајнерите и уметниците со бизнис и претприемачките заедници во Македонија.

Прочитај повеќе

Јавен повик за избор на најдобри бизнис планови и започнување на бизнис

Проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување”, финансиран од Европската унија, имплементиран од Фондација за Претприемачки сервис за млади, РОЖМ Даја, ЗИП Институт и Футуре 21 објавува ЈАВЕН ПОВИКЗа избор на најдобри бизнис планови и за започнување на бизнис

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива