​Доделени десет грантови преку повикот за финансирање на граѓанските организации во рамки на проектот „Заедно за успех“

Поддржани се 10 проектни локални акции преку кои се вклучени вкупно 23 граѓански организации.

Прочитај повеќе

Отворен повик за аплицирање на десеттото издание на проектот ЛИДЕР

Македонија2025 го отвори повикот за аплицирање на десеттото издание на проектот ЛИДЕР. Рокот за аплицирање е 31-ви март, 2017 година.

Прочитај повеќе

Презентација за проектот „Претприемачко учење за млади“

Проектот ќе понуди неформални активности на 60 млади луѓе – 20 од Македонија, 20 од Романија и 20 од Грција, со цел развивање на трансферзални и претприемачки вештини.

Прочитај повеќе

Отворен повик – Обука за обучувачи

ТАКСО и МЦМС во периодот 4-6 април 2017 организираат „Обука за обучувачи“. За учество потребно е да испратите пополнета пријава на info.mk@tacso.org најдоцна до 24-ти март 2017.

Прочитај повеќе

Практична работилница на Фондот за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој објави повик за аплицирање за практична работилница со цел подобра подготовка на предлог проекти за финансирање.

Прочитај повеќе

Повик за аплицирање за грантови од област на интегрирано образование

Објавен повик за грантови на граѓански организации во рамки на проектот „Поддршка на процесот на интегрирано образование во училиштата”. Вкупниот фонд изнесува 20.000 евра, додека пак за секој поединечен грант се предвидени максимални 5.000 евра.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива