​Успешно завршена првата обука од проектот „Економска инклузија на младите Ромки во Општина Кичево“

Една од главните цели на проектот е јакнење на капацитетите и економската инклузија на младите Ромки преку обуки, советување и менторство. Потоа вмрежување на младите Ромки претприемачи меѓусебно и со претприемачи од други етнички заедници како и воспоставување на соработка и мрежа за поддршка и менторство со бизнис секторот.

Прочитај повеќе

Покана за дебата: Нов патоказ за развој на граѓанското општество

Краен рок за пријавување е 2-ри јуни 2017 година.

Прочитај повеќе

​„Здружени различни претприемачи“ серија обуки за претприемништво и бизнис план во општина Ѓорче Петров

На 23-ти 25-ти и 26-ти мај се одржа серијата од три обуки од тренинг програмата за претприемништво и бизнис план во општина Ѓорче Петров, во рамки на проектот „Здружени различни претприемачи“ имплементиран од ЗИП Институт и Институт за истражување на политики и добро владеење, а финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Започна имплементација на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“

Започна имплементацијата на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“, финансиран од Европската унија со главна цел за активно вклучување во реформскиот процес на Поглавје 20 преку структурирани напори од страна на мрежата на граѓански организации „ЈЕС Нетворк“.

Прочитај повеќе

Успешна реализација на завршната конференција за проектот “Градење на локални капацитети за креирање на младински политики”

На 10-ти мај (среда) во Дом на културата во о.Пробиштип, се одржа завршна конференција за проектот “Градење на локални капацитети за креирање на младински политики” финансиран од Европската унија. Целта на конференцијата беше да се презентираат резултатите од проектот и најдобрите практики од пилотираните мерки во областа на младинските политики.

Прочитај повеќе

Четирите фокус групи го означија почетокот на имплементацијата на проектот „Успешни во единство“

Фокус групите се реализираа во текот на месец мај 2017 година, во општините Ѓорче Петров, Гази Баба и Бутел, како и во просториите на Асоцијацијата „Јуридика“, а учествуваа млади луѓе и потенцијални претприемачи од немнозинските етнички групи на Албанци, Роми и Власи. На настаните беа присутни и претставниците на трите скопски општини.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива