Тркалезна маса на тема: „Можност за претприемништво, мерки и програми за поддршка?“

На 18-ти септември 2018 (вторник), во Опера Хаус Хотел во Скопје со почеток од 12:30 часот, ќе се одржи настан на тема „Можност за претприемништво, мерки и програми за поддршка?“.Настанот е дел од проектот „We-Contribute“ финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

КРЕИРАН НОВ ВЕБ ПОРТАЛ „WE-CONTRIBUTE“ ЗА ЦЕЛИТЕ НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Kреиран e нов веб портал кој ќе работи во склоп на проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика” WE-Contribute за целите на Националниот совет за женско претприемништво.

Прочитај повеќе

Покана за учество на работна средба

Здружението на бизнис жени на Македонија на ден 25.06.2018 година во Сала на Совет во општина Кичево со почеток во 12 часот организира работен состанок кој има за цел да се дојде до првични информации за состојбата на жените претприемачки во општина Кичево.

Прочитај повеќе

Заклучоци од јавна раправа на тема: Дали постои поволна клима за развој на женско претприемништво?

Преку одржаната дискусија на јавната расправа беа таргетирани неколку конкретни прашања и постоечки состојби кои ги засегаат жените претприемачи и на кои треба да се работи заради подобрување на климата на женското претприемништво.

Прочитај повеќе

Креиран првиот национален ресурсен центар за креирање и следење на политиките за преговарачкото поглавје 20

Платформата за претпријатија и индустриска политика „Поглавје 20“, во состав на своите активности го креираше првиот ресурсен центар www.poglavje20eu.org , предвиден како виртуелен простор за споделување и трансфер на знаење помеѓу клучните чинители кои со своите активности делуваат во реформскиот процес на Поглавје 20.

Прочитај повеќе

Граѓанските организации обучени за следење на политиките за претпријатија и индустриска политика

Вкупно 75 претставници, од вкупно 30 организации и институции активно се вклучија во обуките и успешно ја завршија програмата за јакнење на нивните капацитети. Обуките ги водеа внимателно избрани искусни домашни и странски експерти, со цел трансфер на знаење и практики како од земјата така и од Европа.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива