Граѓанските организации обучени за следење на политиките за претпријатија и индустриска политика

Вкупно 75 претставници, од вкупно 30 организации и институции активно се вклучија во обуките и успешно ја завршија програмата за јакнење на нивните капацитети. Обуките ги водеа внимателно избрани искусни домашни и странски експерти, со цел трансфер на знаење и практики како од земјата така и од Европа.

Прочитај повеќе

Одржана јавна расправа на тема: Дали постои поволна клима за развој на женско претприемништво?

На 01.06.2018 година во просториите на хотел “Порта” во Скопје беше организирана јавна расправа на темата Дали постои клима за развој на женско претприемништво?

Прочитај повеќе

Покана за јавна расправа: Дали постои поволна клима за развој на женско претприемништво?

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување во партнерство со Здружението на бизнис жени и ГТФ Иницијативата за одржлив развој од Хрватска Ве покануваат на настан – јавна расправа на тема: Дали постои поволна клима за развој на женско претприемништво?Јавната расправа ќе се одржи на 01 јуни 2018 година во Хотел Порта со почеток во 12:30 часот

Прочитај повеќе

Одржани трите обуки за јакнење на капацитетите на граѓанските организации за влијание на младинските политики

Во текот на месец април и месец мај, се одржаа трите дводневни обуки за јакнење на капацитетите на 45 граѓански организации за влијание на младинските политики. Овие обуки се дел од проектот „Јакнење на капацитетите на граѓанските организации со цел унапредување на креирањето на младински политики“, финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Вебинар: Индустриска политика базирана на докази

Фондација за Претприемачки сервис за млади ги поканува сите заинтересираните претставници на граѓански организации кои дејствуваат во полето на Поглавје 20 да ја следат обуката на тема „Индустриска политика базирана на докази“, која ќе се одржи на 23-ти мај 2018 година (среда), од 09.00 – 17.00ч, со пренос во живо.

Прочитај повеќе

Обука: Индустриска политика базирана на докази

Фондација за Претприемачки сервис за млади ги поканува заинтересираните претставници на граѓански организации кои дејствуваат во полето на Поглавје 20 да учествуваат на обука на тема „Индустриска политика базирана на докази“, која ќе се одржи на 23-ти мај 2018 година (среда), од 09.00 – 17.00ч, во просториите на Стопанска Комора на Македонија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива