Покана за завршен настан на проектот „Создавање можности за вработување на младите од руралните средини“ 08.08.2017

Центарот за економски анализи и Федерацијата на фармерите во рамките на проектот „Создавање можности за вработување на младите од руралните средини“, поддржан од ЕУ, ве покануваат на завршниот настан на проектот на 8-ми август 2017 (вторник), од 11:00 часот во Голема сала на Занаетчиски дом во Куманово.

Прочитај повеќе

Шест успешно имплементирани локални проекти во областа на креирање на младински политики

Во рамки на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ финансиран од Европската унија, во период од октомври 2016 до јануари 2017 година, успешно беа реализирани 6 локални проекти во општините: Пробиштип, Чашка и Старо Нагоричане. Главна цел на овие проекти беше јакнење на капацитетите на граѓанските организации...

Прочитај повеќе

Истражување за состојбата на младите на локално ниво и ефективноста на дијалогот помеѓу општините и граѓанските организации

Во рамките на проектот „Градење на локални капацитети за развој на младински политики“ имплементиран од Фондација за Претприемачки сервис за млади како и Фондација Евро Центар во соработка со општините : Пробиштип, Чашка и Старо Нагоричане, беше спроведенo истражување во наведените три општини...

Прочитај повеќе

Тренинг ресурси: Градење на локални капацитети и улогата на младинското учество за креирање на младински политики

Овие материјали претставуваат одличен водич низ процесот на идентификување на придобивките од учеството во креирањето на младински политики од страна на младите луѓе кaко корисници, со цел да се усогласат нивните потреби и предизвици со можностите кои ги нудат општините и граѓанските организации преку нивните програмски и проектни активности.

Прочитај повеќе

Обука за градење на локални капацитети за креирање на младински политики

На 23-ти и 24-ти јуни 2016 ќе се одржи Обука за градење на локални капацитети за креирање на младински политики, како дел од активностите на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики”, финансиран од ЕУ.

Прочитај повеќе

Повик за учесници во проектот „Младински лидерски иницијативи“

Рокот за аплицирање е до 15.04.2016 (23:59 часот).

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива