УНДП објавува оглас за грантови за младински клубови

Секој од селектираните проекти може да добие максимум 9.000 долари. Активностите треба да траат најмногу девет месеци, почнувајќи од 1-ви октомври 2015, а да завршат најдоцна до 30-ти јуни 2016.

Прочитај повеќе

Информација за одржување бизнис средби низ градовите во Македонија

Студенти, невработени или вработени граѓани, постојни или идни претприемачи, владини претставници, претставници на универзитетите, претставници на граѓанскиот сектор се поканети на бизнис средби кои ќе се одржат во 7 градови.

Прочитај повеќе

Јавен повик за ангажирање на Промотори за програмата Еразмус + во Република Македонија

Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност објавува јавен повик за Промотори за програмата Еразмус+ во Република Македонија.

Прочитај повеќе

Презентација и краен рок за аплицирање за „Денови на младинско вмрежување“ во Општина Центар, Скопје

Презентацијата ќе се одржи на 26-ти февруари (четврток) во просториите на Националниот младински совет на Македонија со почеток во 18:00 часот.

Прочитај повеќе

Обука за претприемништво за млади

Центарот за меѓукултурен дијалог на 6-ти и 7-ми март, организира Обука за претприемништво за млади.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива