Обука за градење на локални капацитети за креирање на младински политики

На 23-ти и 24-ти јуни 2016 ќе се одржи Обука за градење на локални капацитети за креирање на младински политики, како дел од активностите на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики”, финансиран од ЕУ.

Прочитај повеќе

Градење на локални капацитети за креирање на младински политики

Проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ има за главна цел да ги вклучи младите во процесот на одлучување и поставување на механизми за долгорочен развој и имплементација на локалните младински политики.

Прочитај повеќе

Покана за работните средби за финализирање на нацрт-текстот на Националната стратегија за млади (2016-2025)

Како што беше презентирано и на завршната конференција на проектот Мрежа за поддршка на млади претприемачи, Ви ја пренесуваме поканата од Агенцијата за млади и спорт за работните средби за финализирање на нацрт-текстот на Националната стратегија за млади (2016-2025), пред истиот да се претстави на јавните дебати во градовите во нашата држава.

Прочитај повеќе

Преку активна граѓанска сцена до поддршка и развој на младинското претприемништво

Со завршната конференција со наслов „Најдобри пракси и вмрежување“, минатата недела, на 2-ри и 3-ти септември 2015-та година, во Скопје, беше обележан крајот на 18-месечниот проект Мрежа за поддршка на млади претприемачи (YES Network), финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива