Мрежата за поддршка на млади претприемачи YESNetwork се вклучи во националната кампања „365 работнички права за млади“

Во согласност со својата мисија за поддршка на младинско претприемништво и стимулирање на социо-економски развој кај младите преку иновации, претприемништво и трансфер на знаење, од јануари 2018, мрежата YESNetwork се вклучи во кампањата „365 работнички права за младите“!

Прочитај повеќе

​Отворени можности за јакнење на капацитетите на граѓанските организации за унапредување на креирањето на младински политики

Главната цел на проектот „Јакнење на капацитетите на граѓанските организации со цел унапредување на креирањето на младински политики“ е да придонесе во подобрувањето на огранизациските капацитети на граѓанскиот сектор и да ги зајакне активното граѓанство во процесот на креирање на младински политики. Проектот трае од 19.12.2017 до 19.02.2019.

Прочитај повеќе

Промоција на Мрежа за поддршка на млади претприемачи и локалните акции на проектот „Заедно за успех“ за време на Денови на образование и кариера 2017

Од 6-ти до 8-ми април 2017 година, за време на 20-тите интернационалните Денови на образование и кариера, на Скопскиот саем, ПСМ Фондација ги претстави своите тековни активности и проекти, отворените можности за млади луѓе, како и палетата услуги кои ги нуди преку ПСМ бизнис инкубатор.

Прочитај повеќе

Ажурирана верзија на Акцискиот план на мрежата за поддршка на младинско претприемништво

Мрежата за поддршка на младинско претприемништво во ноември 2016 го ажурираше својот прв повеќегодишен Акциски план со кој ќе даде сопствен придонес кон развивањето на претприемачкото општество во Република Македонија.

Прочитај повеќе

Преку активна граѓанска сцена до поддршка и развој на младинското претприемништво

Со завршната конференција со наслов „Најдобри пракси и вмрежување“, минатата недела, на 2-ри и 3-ти септември 2015-та година, во Скопје, беше обележан крајот на 18-месечниот проект Мрежа за поддршка на млади претприемачи (YES Network), финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Објавени трите наградени финалисти на YES Network Натпреварот за најдобри пракси 2015

Во рамките на Натпреварот за најдобри пракси за 2015-та година, објавен од страна на Мрежата за поддршка на млади претприемачи (YES Network) на 27-ми јули 2015-та година, беа добиени и прегледани вкупно 12 апликации од граѓанските организации од сите региони на Македонија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива