Повик за слушатели на бесплатен курс по англиски јазик

Како дел од активностите на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на труд преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“, финансиран од Европската Унија, ПСМ Фондација отвора повик за слушатели на бесплатен курс по основен деловен англиски јазик (Basic Business English).

Прочитај повеќе

Обука за градење на локални капацитети за креирање на младински политики

На 23-ти и 24-ти јуни 2016 ќе се одржи Обука за градење на локални капацитети за креирање на младински политики, како дел од активностите на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики”, финансиран од ЕУ.

Прочитај повеќе

Бесплатни обуки за почнување бизнис

По завршувањето на обуката, учесниците ќе имаат можност за учество во Натпревар за бизнис план, на кој најдобрите бизнис идеи ќе бидат финансирани со неповратни средства по 3000 евра.

Прочитај повеќе

Промоција на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“

На 14.04.2016 на 19-от Саем за образование и кариера, ПСМ Фондација го промовираше проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“, финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Истражување за користење на мобилна апликација за професионален развој на наставници

Проектот t-MAIL project [Teacher Mobile Application for Innovative Learning] има за цел развој на мобилна апликација за поддршка на наставниците во основното образование при примена на практики за самостојно учење.

Прочитај повеќе

Нови можности за активно интегрирање на младите луѓе и жените од етничките малцинства на пазарот на труд

Фондацијата за Претприемачки сервис за млади Ве поканува да учествувате на промотивните настани што ќе го означат почетокот на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнувње на нивниот потенцијал за вработување“, финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива