Нови можности за активно интегрирање на младите луѓе и жените од етничките малцинства на пазарот на труд

Фондацијата за Претприемачки сервис за млади Ве поканува да учествувате на промотивните настани што ќе го означат почетокот на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнувње на нивниот потенцијал за вработување“, финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Обука „Како до финансии преку ЕУ програмата Хоризонт 2020?"

Во фокус е програмата за истражување и иновации на ЕУ – Хоризонт 2020, како се подготвуваат проекти и како се влегува во партнерски мрежи за да се добијат финансии.

Прочитај повеќе

Практична работилница за социјално претприемништво

Целта на работилниците е градење на капацитетите на потенцијалните социјални претприемачи.

Прочитај повеќе

Обука за претприемништво за млади

Центарот за меѓукултурен дијалог на 6-ти и 7-ми март, организира Обука за претприемништво за млади.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива