Повик за апликации за грантови за стратешка поддршка за граѓанските организации

Краен рок за аплицирање е 31-ви октомври 2017, 16:00 часот.

Прочитај повеќе

Јавен повик: Мрежа за финансиска одржливост на граѓанските организации

Мрежата за финансиска одржливост на граѓанските организации е неформална коалиција за застапување за промени во регулативата што се однесува на даночниот третман и финансиското работење на овие организации.

Прочитај повеќе

Повик до граѓанските организации за менторство

Доколку имате интерес за програмата пополнете пријава и испратете ја најдоцна до 15.09.2017. Пријавата и сите други важни детали се достапни на: http://irz.org.mk/strong-csos/

Прочитај повеќе

Завршна конференција „Мерки за поддршка на млади на локално ниво – успешни локални приказни“

На 10-ти мај, со почеток од 11.30ч, во Дом на културата во Пробиштип, ќе се одржи завршната конференција на тема „Мерки за поддршка на млади на локално ниво – успешни локални приказни“.

Прочитај повеќе

​Доделени десет грантови преку повикот за финансирање на граѓанските организации во рамки на проектот „Заедно за успех“

Поддржани се 10 проектни локални акции преку кои се вклучени вкупно 23 граѓански организации.

Прочитај повеќе

Отворен повик – Обука за обучувачи

ТАКСО и МЦМС во периодот 4-6 април 2017 организираат „Обука за обучувачи“. За учество потребно е да испратите пополнета пријава на info.mk@tacso.org најдоцна до 24-ти март 2017.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива