Повик за аплицирање за грантови од област на интегрирано образование

Објавен повик за грантови на граѓански организации во рамки на проектот „Поддршка на процесот на интегрирано образование во училиштата”. Вкупниот фонд изнесува 20.000 евра, додека пак за секој поединечен грант се предвидени максимални 5.000 евра.

Прочитај повеќе

Шест успешно имплементирани локални проекти во областа на креирање на младински политики

Во рамки на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ финансиран од Европската унија, во период од октомври 2016 до јануари 2017 година, успешно беа реализирани 6 локални проекти во општините: Пробиштип, Чашка и Старо Нагоричане. Главна цел на овие проекти беше јакнење на капацитетите на граѓанските организации...

Прочитај повеќе

Формирање на локални младински форуми како механизам за активно младинско учество

Во текот на месец февруари во општините Пробиштип, Чашка и Старо Нагоричане, ќе се формираат вкупно три заеднички младински форуми составени од претставници на локалните граѓански организации и претставници на општините кои работат на полето на креирање младински политики, но исто така млади лидери и претставници од бизнис заедницата.

Прочитај повеќе

Одржани четири инфо денови за повикот за грантови во рамки на проектот „Заедно за успех“

Со цел претставниците на граѓанските организации подобро да се запознаат со повикот и условите за поднесување на нивните проектни апликации беа организирани четири информативни сесии кои се одржаа во четири различни градови низ земјата.

Прочитај повеќе

Прв инфо ден за повикот за проекти, 13.12.2016 (вторник), хотел „Холидеј Ин“, Скопје

Прв инфо ден во Скопје за повикот за грантови за граѓанските организации во рамки на проектот „Заедно за успех“, финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Објавен повик за грантови на граѓански организации во рамки на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“

Објавен повик за грантови на граѓански организации во рамки на проектот „Заедно за успех“

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива