Доделени се грантови на шест граѓански организации во областа на креирање на младински политики

На конкурсот за доделување на грантови за финансирање на проекти на граѓански организации во областа на креирање на младински политики за 2016 година во рамки на проектот „Градење локални капацитети за креирање на младински политики “ финансиран од Европската унија а во имплементација на ПСМ Фондација и Фондација Евро Центар ...

Прочитај повеќе

Национална конференција:„Градење култура на соживот“

Национална конференција „Градење култура на соживот: соработка помеѓу граѓанските организации и локалната самоуправа како фактор за развој на меѓуетничкиот дијалог“, на 18-ти октомври 2016, Скопски Саем – Бизнис Сала, Скопје.

Прочитај повеќе

Конкурс за доделување на грантови во областа на креирање на младински политики

Конкурс за доделување на грантови за финансирање на проекти на граѓански организации во областа на креирање на младински политики за 2016 година Краен рок за поднесување на пријави:12-ти октомври 2016 година, 12.00ч

Прочитај повеќе

Тренинг ресурси: Градење на локални капацитети и улогата на младинското учество за креирање на младински политики

Овие материјали претставуваат одличен водич низ процесот на идентификување на придобивките од учеството во креирањето на младински политики од страна на младите луѓе кaко корисници, со цел да се усогласат нивните потреби и предизвици со можностите кои ги нудат општините и граѓанските организации преку нивните програмски и проектни активности.

Прочитај повеќе

Нови можности за активно интегрирање на младите луѓе и жените од етничките малцинства на пазарот на труд

Фондацијата за Претприемачки сервис за млади Ве поканува да учествувате на промотивните настани што ќе го означат почетокот на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнувње на нивниот потенцијал за вработување“, финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

УНДП објавува оглас за грантови за младински клубови

Секој од селектираните проекти може да добие максимум 9.000 долари. Активностите треба да траат најмногу девет месеци, почнувајќи од 1-ви октомври 2015, а да завршат најдоцна до 30-ти јуни 2016.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива