Покана за завршен настан на проектот „Создавање можности за вработување на младите од руралните средини“ 08.08.2017

Центарот за економски анализи и Федерацијата на фармерите во рамките на проектот „Создавање можности за вработување на младите од руралните средини“, поддржан од ЕУ, ве покануваат на завршниот настан на проектот на 8-ми август 2017 (вторник), од 11:00 часот во Голема сала на Занаетчиски дом во Куманово.

Прочитај повеќе

Промоција на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“

Годинава ПСМ Фондација беше дел од третиот Саем за вработување и пракса „Контакт“ кој се одржа од 19 - 21 април во просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во Скопје, во организација на студентските парламенти на ФЕИТ и Факултетот за информатички науки и комуникацики технологии (ФИНКИ).

Прочитај повеќе

Промоција на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“

ПСМ Фондација зеде активно учество на саемската манифестација „Денови на образование и кариера 2017“ одржана од 6-8 април на Скопски саем и оствари успешно претставување на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ финансиран од Европската унија, пред посетителите на саемот.

Прочитај повеќе

Прв инфо ден за повикот за проекти, 13.12.2016 (вторник), хотел „Холидеј Ин“, Скопје

Прв инфо ден во Скопје за повикот за грантови за граѓанските организации во рамки на проектот „Заедно за успех“, финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Објавен повик за грантови на граѓански организации во рамки на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“

Објавен повик за грантови на граѓански организации во рамки на проектот „Заедно за успех“

Прочитај повеќе

Мултиетнички претприемачки кампови, проект „Заедно за успех“

Трите мултиетнички претприемачки кампови се одржаа во Маврово, Охрид и Берово, како дел од активностите на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива