Одржана промотивна конференција за проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“

На ден 21.06.2017 година во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје се одржа промотивната конференција за проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“.

Прочитај повеќе

Започна имплементација на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“

Започна имплементацијата на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“, финансиран од Европската унија со главна цел за активно вклучување во реформскиот процес на Поглавје 20 преку структурирани напори од страна на мрежата на граѓански организации „ЈЕС Нетворк“.

Прочитај повеќе

Локални акции за подобра социо-економска состојба на младите во Република Македонија

Детали за десетте поддржани локални проекти преку грантовата шема на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, сите финансирани од Европската унија.

Прочитај повеќе

Национална конференција:„Градење култура на соживот“

Национална конференција „Градење култура на соживот: соработка помеѓу граѓанските организации и локалната самоуправа како фактор за развој на меѓуетничкиот дијалог“, на 18-ти октомври 2016, Скопски Саем – Бизнис Сала, Скопје.

Прочитај повеќе

Покана за консултации со граѓанското општество за ИПА 2016

Покана за консултации со граѓанското општество за ИПА 2016

Прочитај повеќе

Информативни сесии за отворениот повик IPA Civil Society Facility 2015

Делегацијата на Европската Унија ќе организира три инфо сесии во месец април 2016 година.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива