Преку стимулирање на иновациите и подобрување на конкурентноста на домашните компании, до подобро искористување на европските програми за финансирање

Вчера (среда), 7-ми февруари 2018 година, со почеток во 12:00 часот во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје се одржа промотивна конференција која го означи почетокот на проектот „Подобрување на конкурентноста на малите и средни претпријатија преку развој на капацитети за иновации“, финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Инфо ден на проектот „Подобрување на конкурентноста на МСП преку развој на капацитети за иновации“

Сите заинтересирани за учество потребно е да пополнат регистрација најдоцна до 2-ри февруари 2018 година.

Прочитај повеќе

Enterprise Europe Network - Започна со работа платформата за градење на национален екосистем за развој на стартап компании

Платформата има за цел да го олесни пристапот на македонските компании до програмата EEN-ScaleUP преку соработка, заеднички иницијативи и размена на информации меѓу клучните чинители на полето на поддршка на иновативни, технолошки старт-ап компании во Македонија.

Прочитај повеќе

Јавен повик за предлог-проекти на Фондот за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој на 18.02.2015 година објави Јавен повик за поднесување предлог-проекти под инструментот за поддршка - кофинансирани грантови за „старт-ап“ и „спин-оф“ трговски друштва и иновации до 30.000 ЕУР.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива