Покана за конференција за социјално претприемништво

Центарот за интеркултурен дијалог ги поканува сите заинтерсирани да бидат дел од конференцијата „Едукација за социјалнo претприемништво – Социјална инклузија преку претприемништво“ којa ќе се одржи во Скопје, на 26-ти февруари 2018, во просториите на Јавна соба.

Прочитај повеќе

Презентација за проектот „Претприемачко учење за млади“

Проектот ќе понуди неформални активности на 60 млади луѓе – 20 од Македонија, 20 од Романија и 20 од Грција, со цел развивање на трансферзални и претприемачки вештини.

Прочитај повеќе

Покана за учество на национална работилница за младинско вработување

Работилницата ќе се одржи во хотел Бисер, во Струга, во периодот од 21-ви до 24-ти мај 2015 година, а трошоците за сместување и пат ќе бидат покриени од страна на Коалиција СЕГА.

Прочитај повеќе

Јавен повик за ангажирање на Промотори за програмата Еразмус + во Република Македонија

Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност објавува јавен повик за Промотори за програмата Еразмус+ во Република Македонија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива