Избрани победниците на натпреварот за социјално претпријатие

Финалето на натпреварот се одржа на 24.10.2017 година во просториите на Канцеларијата за социјално претприемништво (ПСМ инкубатор).

Прочитај повеќе

Повик за учество на натпревар за социјално претприемништво за млади Роми

Тимовите од максимум 5 члена од ромска етничка заедница кои се заинтересирани да учествуваат, потребно е да аплицираат онлајн, со пополнување на кратка апликација за нивната бизнис идеја за социјално претпријатие, најдоцна до 20.10.2017.

Прочитај повеќе

Јавен повик за избор на најдобри бизнис планови и започнување на бизнис

Проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување”, финансиран од Европската унија, имплементиран од Фондација за Претприемачки сервис за млади, РОЖМ Даја, ЗИП Институт и Футуре 21 објавува ЈАВЕН ПОВИКЗа избор на најдобри бизнис планови и за започнување на бизнис

Прочитај повеќе

Објавени трите наградени финалисти на YES Network Натпреварот за најдобри пракси 2015

Во рамките на Натпреварот за најдобри пракси за 2015-та година, објавен од страна на Мрежата за поддршка на млади претприемачи (YES Network) на 27-ми јули 2015-та година, беа добиени и прегледани вкупно 12 апликации од граѓанските организации од сите региони на Македонија.

Прочитај повеќе

Отворен е натпреварот за најдобри пракси 2015 на YESNetwork!

Мрежата за поддршка на млади претприемачи (YESNetwork) ги повикува граѓанските организации кои активно се занимаваат со промоција и развој на младинското претприемништво и/или економското јакнење на младите да земат учество во Натпреварот за најдобри пракси - YESNetwork Best Practice competition 2015.

Прочитај повеќе

​Покана за настан: Прогласување на победници од конкурсот „Филантропија преку зелени идеи“

Зaвршниот настан од конкурсот „Филантропија преку зелени идеи“ ќе се одржи во петок (3-ти јули 2015), во хотел Queen's (ТЦ Зебра), со почеток од 14:00 часот.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива