Академски стипендии за граѓанско општество 2018-2019

Отворен е конкурсот за Академски стипендии за граѓанско општество 2018-2019, Програма за стипендирање на Фондациите Отворено Општество, со рок за аплицирање до 31-ви март 2018 година.

Прочитај повеќе

Истражување за потебите на граѓанскиот сектор од областа на реформи во Поглавје 20 – Претпријатија и индустриска политика

Во рамки на проектот “Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20”, МИР Фондација започна истражување со цел подобро да се разбере моменталната состојба и условите за Поглавје 20. Во таа насока, креиран е прашалник за потребите на граѓанските организации релевантни за реформскиот процес во Поглавје 20.

Прочитај повеќе

Истражување за состојбата на младите на локално ниво и ефективноста на дијалогот помеѓу општините и граѓанските организации

Во рамките на проектот „Градење на локални капацитети за развој на младински политики“ имплементиран од Фондација за Претприемачки сервис за млади како и Фондација Евро Центар во соработка со општините : Пробиштип, Чашка и Старо Нагоричане, беше спроведенo истражување во наведените три општини...

Прочитај повеќе

Мултиетничка истражувачка студија за младинско претприемништво

Во рамки на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“ беше спроведена мултиетничка студија која за првпат промовира истражување на различни претприемачки аспекти на национално ниво, а со посебен акцент на меѓуетничките тенденции и ставови.

Прочитај повеќе

Мултиетничка истражувачка студија за младинско претприемништво

Мултиетничка истражувачка студија за младинско претприемништво

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива