Завршна конференција „Мерки за поддршка на млади на локално ниво – успешни локални приказни“

На 10-ти мај, со почеток од 11.30ч, во Дом на културата во Пробиштип, ќе се одржи завршната конференција на тема „Мерки за поддршка на млади на локално ниво – успешни локални приказни“.

Прочитај повеќе

Шест успешно имплементирани локални проекти во областа на креирање на младински политики

Во рамки на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ финансиран од Европската унија, во период од октомври 2016 до јануари 2017 година, успешно беа реализирани 6 локални проекти во општините: Пробиштип, Чашка и Старо Нагоричане. Главна цел на овие проекти беше јакнење на капацитетите на граѓанските организации...

Прочитај повеќе

Формирање на локални младински форуми како механизам за активно младинско учество

Во текот на месец февруари во општините Пробиштип, Чашка и Старо Нагоричане, ќе се формираат вкупно три заеднички младински форуми составени од претставници на локалните граѓански организации и претставници на општините кои работат на полето на креирање младински политики, но исто така млади лидери и претставници од бизнис заедницата.

Прочитај повеќе

Јавни дебати на тема „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики”

Како дел од активностите на проектот „Градење на локални капацитети за креирање на младински политики“ имплементиран од Фондација Преттприемачки сервис за млади и Фондација Евро Центар во соработка со општините Чашка, Пробиштип и Старо Нагоричане ќе се оддржат три јавни дебати во наведените општини.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива