Јавен повик до граѓански организации за доделување грантови

Минималната сума за којашто може да се аплицира е 61.500 ден, а максималната 369.000 ден. Рокот за поднесување на апликациите е најдоцна до 01.03.2018 до 16 часот. Целосниот повик и сите потребни документи преземете ги од www.konekt.org.mk.

Прочитај повеќе

​Информативна трибина за млади и младинско учество во ЕУ Инфо центар

Во текот на настанот ќе имате можност да слушнете детална презентација за повик за проектни апликации со кој се нуди финансиска поддршка и обуки за граѓански организации кои работат во полето на застапување за младинска инклузија.

Прочитај повеќе

Фондот за Западен Балкан (WBF) го објави првиот повик за регионални проекти

Вкупниот фонд за проекти е во износ од 230000 евра, а крајниот рок за пријавување е 22-ри декември 2017 година. Воедно, граѓанското општество и другите непрофитни организации се подобни и се охрабруваат да аплицираат.

Прочитај повеќе

​Доделени десет грантови преку повикот за финансирање на граѓанските организации во рамки на проектот „Заедно за успех“

Поддржани се 10 проектни локални акции преку кои се вклучени вкупно 23 граѓански организации.

Прочитај повеќе

Повик за аплицирање за грантови од област на интегрирано образование

Објавен повик за грантови на граѓански организации во рамки на проектот „Поддршка на процесот на интегрирано образование во училиштата”. Вкупниот фонд изнесува 20.000 евра, додека пак за секој поединечен грант се предвидени максимални 5.000 евра.

Прочитај повеќе

Повик за доделување мали грантови на граѓански организации

Предвидено е да се доделат осум мали грантови, по еден во секој од планските региони во државата во износ до 3.000 евра по грант.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива