Завршна конференција на проектот „Заедно за успех“

На 19-ти декември со почеток во 11:00 часот во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје (сала Милениум 2) ќе се одржи завршната конференција на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Мотивациски настан за претприемачи и премиера на документарниот филм „И јас сум претприемач“

На 13-ти ноември 2017, во Кинотеката на Македонија, во Скопје, се одржа мотивациски настан посветен на претприемачите, за време на кој премиерно беше прикажан документарниот филм „И јас сум претприемач“.

Прочитај повеќе

Започна кампањата за промоција на мултиетничко претприемништво „И јас сум претприемач“

Со одржувањето на трибината „Промоција на мултиетничко претприемништво – И јас сум претприемач“, на 15.09.2017 (петок), од 12:00 до 14:00 часот, во Хотел и спа „Парк“ во Скопје, се одбележа почетокот на истоимената кампања за промоција на мултиетничкото претприемништво „И јас сум претприемач“.

Прочитај повеќе

​„Здружени различни претприемачи“ серија обуки за претприемништво и бизнис план во општина Ѓорче Петров

На 23-ти 25-ти и 26-ти мај се одржа серијата од три обуки од тренинг програмата за претприемништво и бизнис план во општина Ѓорче Петров, во рамки на проектот „Здружени различни претприемачи“ имплементиран од ЗИП Институт и Институт за истражување на политики и добро владеење, а финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Четирите фокус групи го означија почетокот на имплементацијата на проектот „Успешни во единство“

Фокус групите се реализираа во текот на месец мај 2017 година, во општините Ѓорче Петров, Гази Баба и Бутел, како и во просториите на Асоцијацијата „Јуридика“, а учествуваа млади луѓе и потенцијални претприемачи од немнозинските етнички групи на Албанци, Роми и Власи. На настаните беа присутни и претставниците на трите скопски општини.

Прочитај повеќе

Одржани четири инфо денови за повикот за грантови во рамки на проектот „Заедно за успех“

Со цел претставниците на граѓанските организации подобро да се запознаат со повикот и условите за поднесување на нивните проектни апликации беа организирани четири информативни сесии кои се одржаа во четири различни градови низ земјата.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива