Јавен повик до граѓански организации за доделување грантови „Декада на припадност“

Проектот „Декада на припадност - славење на различностите“ финансиран од Европската унија, отвора јавен повик за финансирање на граѓанските организации, со рок до 07.03.2018.

Прочитај повеќе

Завршна конференција на проектот „Заедно за успех“

На 19-ти декември со почеток во 11:00 часот во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје (сала Милениум 2) ќе се одржи завршната конференција на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

​Тридневно славење на различноста - Декада на припадноста

Презентација на очекуваната промотивна кампања „И јас сум претприемач“ на летниот фестивал „Деката на припадноста – славење на различноста“ кој се одржува во Струга од 25-ти до 27-ми јули 2017 година, со богата програма со настани, перформанси, дебати, проекции, работилници...

Прочитај повеќе

​„Здружени различни претприемачи“ серија обуки за претприемништво и бизнис план во општина Ѓорче Петров

На 23-ти 25-ти и 26-ти мај се одржа серијата од три обуки од тренинг програмата за претприемништво и бизнис план во општина Ѓорче Петров, во рамки на проектот „Здружени различни претприемачи“ имплементиран од ЗИП Институт и Институт за истражување на политики и добро владеење, а финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Четирите фокус групи го означија почетокот на имплементацијата на проектот „Успешни во единство“

Фокус групите се реализираа во текот на месец мај 2017 година, во општините Ѓорче Петров, Гази Баба и Бутел, како и во просториите на Асоцијацијата „Јуридика“, а учествуваа млади луѓе и потенцијални претприемачи од немнозинските етнички групи на Албанци, Роми и Власи. На настаните беа присутни и претставниците на трите скопски општини.

Прочитај повеќе

Локални акции за подобра социо-економска состојба на младите во Република Македонија

Детали за десетте поддржани локални проекти преку грантовата шема на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, сите финансирани од Европската унија.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива