Граѓанските организации обучени за мониторинг и евалуација на политики

На 13-ти април 2018г, во просториите на Стопанска Комора на Македонија се одржа обука на тема: „Мониторинг и евалуација на политики“. На обуката учествуваа вкупно 30 претставници од граѓанскиот сектор, кои дејствуваат во полето на Поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика.

Прочитај повеќе

Обука: Мониторинг и евалуација на политики

Фондација за Претприемачки сервис за млади ги поканува заинтересираните претставници на граѓански организации кои дејствуваат во полето на Поглавје 20 да учествуваат на обука на тема „Мониторинг и евалуација на политики“, која ќе се одржи на 13-ти април 2018 година (петок), од 09.00 – 17.00ч, во просториите на Стопанска Комора на Македонија.

Прочитај повеќе

ТАКСО повик за обука „Подготовка на проектни апликации за ЕУ фондови“

Проектната канцеларија на ТАКСО во периодот од 5-ти до 7-ми јули 2017 година, во Скопје организира обука на тема „Подготовка на проектни апликации за ЕУ фондови“. Заинтересираните треба да испратат пополнета пријава на info.mk@tacso.org најдоцна до 27-ми јуни.

Прочитај повеќе

Обука за претприемништво и самовработување, чекор во процесот на креирање општинска стратегија за млади претприемачи од немнозински етнички заедници во Пелагонискиот регион

На 28-ми и 29-ти април 2017, во хотелот Тино – Св. Стефан Охрид, се одржа работилницата „Претприемништво – како до успешен бизнис“, како дел од проектот „Општинска стратегија за млади претприемачи од немнозински етнички заедници“.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива