​Втор консултативен форум за локалната стратегија за намалување на младинската невработеност кај Ромите преку претприемништво во општина Битола

Форумот за изработка на „Локална стратегија за намалување на младинската невработеност кај Ромите преку претприемништво во општина Битола“ се одржа на 26.07.2017 (среда), во хотел Премиер центар во Битола, а учествуваа 21 лице.

Прочитај повеќе

Обука за претприемништво и самовработување, чекор во процесот на креирање општинска стратегија за млади претприемачи од немнозински етнички заедници во Пелагонискиот регион

На 28-ми и 29-ти април 2017, во хотелот Тино – Св. Стефан Охрид, се одржа работилницата „Претприемништво – како до успешен бизнис“, како дел од проектот „Општинска стратегија за млади претприемачи од немнозински етнички заедници“.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива