Форум за поддршка и промоција на младите претприемачи како движечка сила за добри меѓуетнички односи

Дел од главните заклучоци кои произлегоа од форумот „Мерки за поттикнување на претприемништвото кај немнозинските етнички групи“, кој се одржа на 3-ти ноември 2017-та во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје, како втор од серијата настани за вмрежување во рамки на националната кампања „И јас сум претприемач“.

Прочитај повеќе

​Втор консултативен форум за локалната стратегија за намалување на младинската невработеност кај Ромите преку претприемништво во општина Битола

Форумот за изработка на „Локална стратегија за намалување на младинската невработеност кај Ромите преку претприемништво во општина Битола“ се одржа на 26.07.2017 (среда), во хотел Премиер центар во Битола, а учествуваа 21 лице.

Прочитај повеќе

Промоција на настан, регионален форум „Вебворк“

Панел дискусијата ќе биде проследена со три паралелни работни групи каде што на учесниците ќе им се понуди простор за развивање на потенцијална соработка и заеднички иницијативи кои би можеле да се спроведат во наредниот период.

Прочитај повеќе

Покана за дебата: Нов патоказ за развој на граѓанското општество

Краен рок за пријавување е 2-ри јуни 2017 година.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива