​Втор консултативен форум за локалната стратегија за намалување на младинската невработеност кај Ромите преку претприемништво во општина Битола

Форумот за изработка на „Локална стратегија за намалување на младинската невработеност кај Ромите преку претприемништво во општина Битола“ се одржа на 26.07.2017 (среда), во хотел Премиер центар во Битола, а учествуваа 21 лице.

Прочитај повеќе

Четирите фокус групи го означија почетокот на имплементацијата на проектот „Успешни во единство“

Фокус групите се реализираа во текот на месец мај 2017 година, во општините Ѓорче Петров, Гази Баба и Бутел, како и во просториите на Асоцијацијата „Јуридика“, а учествуваа млади луѓе и потенцијални претприемачи од немнозинските етнички групи на Албанци, Роми и Власи. На настаните беа присутни и претставниците на трите скопски општини.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива