Започна кампањата за промоција на мултиетничко претприемништво „И јас сум претприемач“

Со одржувањето на трибината „Промоција на мултиетничко претприемништво – И јас сум претприемач“, на 15.09.2017 (петок), од 12:00 до 14:00 часот, во Хотел и спа „Парк“ во Скопје, се одбележа почетокот на истоимената кампања за промоција на мултиетничкото претприемништво „И јас сум претприемач“.

Прочитај повеќе

Покана за млади претприемачи за учество на трибина „Промоција на мултиетничко претприемништво – И јас сум претприемач“

Настанот ќе се одржи на 15-ти септември 2017 година (петок), од 12:00 до 14:00 часот, Хотел Парк, Скопје и е прв од серијата шест настани за размена на идеи и предлози, дискусија и вмрежување, како дел од кампањата „И јас сум претприемач“.

Прочитај повеќе

Четирите фокус групи го означија почетокот на имплементацијата на проектот „Успешни во единство“

Фокус групите се реализираа во текот на месец мај 2017 година, во општините Ѓорче Петров, Гази Баба и Бутел, како и во просториите на Асоцијацијата „Јуридика“, а учествуваа млади луѓе и потенцијални претприемачи од немнозинските етнички групи на Албанци, Роми и Власи. На настаните беа присутни и претставниците на трите скопски општини.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарувај

Популарни тагови

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива