Завршна конференција на проектот „Заедно за успех“

На 19-ти декември со почеток во 11:00 часот во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје (сала Милениум 2) ќе се одржи завршната конференција на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европската унија.
 
Проектот кој започна со имплементација во февруари 2016 година, придонесе кон развојот на мултикултурната демократија и стабилност преку унапредување на капацитетите на младинските граѓански организации и младите претприемачи од различни етнички заедници. Дел од реализираните активности се состоеа од: спроведена мултиетничка студија за младинско претприемништво која ги истражи потребите за поддршка, меѓуетничко вмрежување и претприемачка мотивација на млади претприемачки од различни етнички групи; организација на 3 мултиетнички кампови за младинско претприемништво каде учество земаа млади претприемачи, граѓански организации и претставници од единиците на локалната самоуправа; финансирани 9 локални акции реализирани од граѓански организации; реализирана промотивната кампања „И јас сум претприемач“ проследена со организација на 6 настани и креирање на документарно видео.
 
Завршната конференција ќе ги собере заедно сите партнери на проектот кои во текот на изминатите две години работеа на реализирањето на предвидените активности со цел да ги споделат и оценат резултатите од целиот проект. Учеството на конференцијата е отворено за сите заинтересирани кои имаат интерес од областите на младинското претприемништво и меѓуетничките односи.
 
За да се пријавите потребно е да ја пополните следнава форма најдоцна до 8-ми декември 2017 година https://goo.gl/yP1q86
 
Нацрт агенда:

10:30 – 11:00 Регистрација на учесници
11:00 – 11:20 Поздравен говор, презентација на резултатите од проектот
11:20 – 11:40 Прикажување на документарно видео од кампањата „И јас сум претприемач“
11:40 – 13:10 Презентација на резултатите од финансираните локални акции на граѓански организации 
13:10 – 13:30 Отворена дискусија 
13:30 – 14:30 Коктел
 
Проектот е имплементиран од: 
          

Категории

Најнови вести

Најпопуларни вести

Архива